Netflix’s Bird Box , vele hebben zich veel afgevraagd waar al die symboliek voor staat. De psychologische strijd van het ouderschap.  Malorie voelt zich niet klaar om moeder te worden, vooral niet als de wereld zo verdomd gevaarlijk wordt. En dat verhoogde gevaar roept een andere angst op in Malorie; ze is niet langer bang om zich niet met hen te verbinden, ze is bang om van hen te houden. Deze nieuwe, begrijpelijke angst is waarom ze de twee kinderen ‘Jongen’ en ‘Meisje’ noemt. Pas wanneer Malorie erin slaagt om haar veilige haven te bereiken, tegen alle verwachtingen in, is het haar comfortabel om haar twee kinderen te noemen en zichzelf als hun moeder te noemen. Ze heeft altijd al van hen gehouden, maar nu staat ze zichzelf toe het echt te voelen.

Het staren naar de afgrond van het nihilisme leidt tot de wens om zelfmoord te plegen; het leven is kort, brutaal en zinloos, gedoemd om eindeloos in een tragedie te eindigen. Waarom niet gewoon nu dingen beëindigen, en toetreden tot de vreedzame rangen van de overledene? Waarom openen we de ogen van andere mensen niet voor dezelfde vreselijke waarheid? Ondanks de kansen weerstaat Malorie met succes de drang om in de afgrond te kijken en trekt een wonderbaarlijk succesverhaal af, waardoor haar nieuwe familie op een plek komt waar ze kunnen gedijen.  Lees het hele verhaal op forbes.com

[Heart Of Champions]

Verkrijgbaar bij Bol.com : Malorie uit Detroit, moeder van twee kleine kinderen die Jongen en Meisje worden genoemd, probeert te overleven na de pandemie die ruim vier jaar terug alles veranderde. Begonnen in Rusland, verspreidde hij zich snel, ook in de VS. Mensen zagen iets dat zo vreselijk was, maar nooit benoemd, dat ze direct zelfmoord pleegden. Na de dood van haar ouders ontdekt Malorie dat ze onbedoeld zwanger is en wil het kind houden. Als haar zus ook is omgekomen, reist ze naar een opvanghuis waarover ze las. Daar mogen mensen niet naar buiten, in nood alleen geblinddoekt, de huizen zijn geblindeerd. Ze krijgt daar een tweeling maar vlucht na drieënhalf jaar met hen in de hoop op een leven. De leadzanger/gitarist van rockband ‘The High Strung’ uit Detroit debuteert met deze bloedstollend spannende, goed vertaalde thriller. Heen-en-weer springend tussen nu (Malorie’s vlucht) en toen (begin pandemie en verder), beschrijft hij sober en indringend de toenemende angst van ieder, de spanning, het wantrouwen en leidt vakkundig naar een overtuigende ontknoping. Verfilmd door Netflix.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

  Subscribe  
Abonneren op