Is migratie een zegen?

Hoeveel groeit de bevolking op een doorsneedag? CBS maakt een schatting van de groei. Op een gemiddelde dag in een jaar worden ongeveer 465 kinderen geboren, en overlijden 420 mensen. Verder vestigen zich gemiddeld 775 immigranten per dag in Nederland, terwijl er 445 emigranten vertrekken. De bevolking van Nederland groeit met gemiddeld 370 personen per dag. Daarin zijn ook correcties verwerkt die niet door de gemeenten verklaard kunnen worden vanuit hun registers, zoals niet gemeld vertrek naar het buitenland.

Hoe snel groeit de bevolking nu?
De bevolking groeit niet elke dag even snel. Het groeitempo varieert van dag tot dag, van maand tot maand en van jaar tot jaar. Op een werkdag worden er meer kinderen geboren dan in het weekend, in de zomer worden er meer kinderen geboren en overlijden er minder mensen dan in de winter, in het najaar komen er meer immigranten. De bevolkingsteller houdt hier rekening mee.

Is migratie een zegen?

Migratie is een zegen is een gevaarlijke stelling, zegt Nanda Oudejans van de Brainwash Academie. Het vooronderstelt dat de vreemdeling ons verrijkt, ons bevestigt en onze identiteit niet bevraagt.

Geef een reactie

  Subscribe  
Abonneren op